Londonbrev

Brev: 6
Emne: Peeng og virus
Dato: 24 Oktober 1998 15:43

Kjære spekulant!

Her skal du få firetusenkroner av meg, berre fordi du har vori så flink til å svekke den norske krona i det eg skulle overføre peeng. Men spist er spist, veit du. No hard feelings.
Helsing fattig student.
P.S. Kva skal du bruke penga til?

 

Kjære influensavirus!

Så hyggeleg at du stakk innom på dette velvalde tidspunkt ei veke før mid-term-ferien, slik at eg skulle miste to veker med trening. Det er så moro å vera inne og halde deg med selskap nett i det Velsignte milde Regn, bliv ved! har starta si ned-høljing over London, og det einaste ein kan bruke dette veret til, er å gå ut og puste godt inn.
D.v.s det er jo nettop det vi ikkje skal, du og eg, kjære virus. Så vi held oss inne.
Helsing huset ditt.
P.S. Du har vald det beste huset av oss to. Det varmaste, i alle fall! Central Heating og garantert temperatur på 37 grader + (og litt høgare til ære for deg.).

 

Kjære Engelske Fjernsynskanaler!

Takk for alle dei ufatteleg underhaldande og opplysande programma de auser utover oss på dagtid her i dette landet, når eg må vera inne pga. visse virus. Det har vori berikande å sjå

  • talkshowa ("I want to strip for my husband!")
  • vervarslingsdamene (Siri Kalvig bak på VG kledde seg FAKTISK etter det veret ho varsla....)
  • "kor mykje veit du om din nybakte ektefelle?"-programmet ("The newly-wed game": John, can you continue this sentence your wife told us about you: "I know he wants to have sex when he wears...")
  • "gjett kva som er i boksen"-programmet
  • "gjett rett pris på denne lampa!"-programmet
  • "Løgndetektor" ("Er det sant at du, Peter, låg med eks-kjærasten din etter at du hadde blitt saman med venninna hennar??" - This is a true story! He denies sleeping with her! OK, put him into the lie detector!)
  • og alt det andre. Alt det andre. Barneprogramma er ... vel, dei har klare høgdepunkt når kamera sveipar over ungane som er publikum, og vi tydeleg ser at dei er lut lei av å sitje der og sjå på.

Vel, det er jo moro å få veret på norsk også. Ja, Anne Marie Foss er nok plukka ut meir pga. utsjånad enn for å få litt sprogleg mangfald i eteren, men eg skal innrømme at det er moro å få vermeldinga på klingande trøndersk... Lenge leve "The weather [in Norwegian]", det mest sjåverdige på engelsk fjernsyn!
Helsing fjernsynsslaven.
P.S. Og når eg endeleg fekk eit glimt av REYKJAVIK på TRAVEL-kanalen, var programmet såklart slutt. Kutt.

 

Kjære Hallvord Reiar.

Skal du ikkje snart slutte å surve? Alle synes synd på deg allerede, det er nok nå. Eigentleg har du det fint, du har sett på Supermann og skrivi E-post i HEILE dag. Er ikkje det perfekt, kanskje?? Har du ikkje tilogmed klassekamerater som ringer for å få greie på åssen det står tel nå du er sjuk?!! Du har eigentleg ingenting å klage på!
Helsing degsjølv.

--

Hallvord Reiar, London
LYKKA ER 
Å HA EIN GOD
FYSIOTERAPEUT

(o)
 )/
/
Access to power must be confined to those 
who are not in love with it. 
-Plato

Førre

Neste