FORORD TIL WERGELANDS BARNESANGER

Av Ingeborg Refling Hagen

Wergeland er en mektig pedagog, det merker en når en bruker hans læredikt for barna. Men for at de skal få et forhold til sin lærer og takke ham, og spørre videre, har jeg laget disse omkvedene som stadig minner om hvem han er og hva han vil.
Gjentagelsens hemmelighet gjør at diktene går lynfort inn i erindringen.
Jeg har også skiftet ut noen av de danske ord med norske, og laget norsk rettskrivning, for ellers er skolen redd at barna skal forvirres i ortografien.
Dette ber jo Wergeland om selv! Han vil føres med fram gjennon tiden! Og lenger enn han gikk i radikal rett- skrivning kunne en ikke få lov til å gå på den tiden han levde.
Beate Kraggerud har bygget diktene og sangene opp med bevegelser og mimikk. Dette er til uvurderlig hjelp, særlig for de ganske små, men også for de større som er blitt opprevet og urolige og har vanskelig for å konsentrere seg.
Diktene blir samtidig til vakre danser og leker. Og alle blir opptatt, alle får være med, ingen er utenfor.
Hvor jeg har gjort en radikal forandring, har jeg satt Wergelands dikt ved siden av.
Barna på Linderud er fra noen måneder, til 10 - 11 år. Dette er en av de samlinger som er helt uunnværlige på Linnerud.


Tangen, 25. februar 1972

Ingeborg Refling Hagen.

Comments

Add commentAdd comment


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/hallvors/hrdb.php:4 Stack trace: #0 /home/hallvors/hallvord.com/hale.php(44): include() #1 {main} thrown in /home/hallvors/hrdb.php on line 4